diumenge, 15 de novembre del 2015

TUTORIA ENTRE IGUALS

Enguany, hem encetat a l’escola el programa TEI (tutoria entre iguals). És una estratègia educativa per a la convivència escolar molt en consonància amb la línia d’escola, pensada com a mesura de prevenció contra la violència i l’assetjament escolar i que implica a tota la comunitat educativa.
La tutoria entre iguals treballa les relacions saludables i satisfactòries entre iguals, la participació activa dels iguals i la cultura d’escola inclusiva i de no violència (tolerància zero com un tret d’identitat), sempre des del acompanyament. Els alumnes han de sentir que la resta de la comunitat educativa està implicada en aquesta forma de conviure i els facilita la informació, la formació i el suport per a que els alumnes puguin desenvolupar-se en aquest nou marc.
Dins d’aquest programa, els/les alumnes de cinquè són tutors/tutores (de forma voluntària) dels /de les  alumnes de tercer.
A començament de curs,  els /les alumnes de cinquè han rebut una formació específica per part del coordinador del programa (Jordi Navarro) sobre les característiques generals de la seva tutoria i la relació que tenen sobre la convivència i l’assetjament escolar. I els/les alumnes de tercer han tingut una sessió informativa.

A continuació podeu veure imatges de l’acte de lliurament de diplomes i carnets als /a les alumnes de cinquè i de l’assignació de tutoritzats, així com de la primera xerrada entre tutors i tutoritzats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada